Apeldoorns Duizeligheidscentrum
Het ADC is in 2000 opgericht als een multidisciplinair behandeltraject voor patiënten met als hoofdklacht duizeligheid. KNO-artsen en neurologen, samen met medewerkers van de afdeling Biometrie (klinische neurofysiologie) en fysiotherapie, beoordelen iedere patiënt samen en komen tot een gezamenlijke diagnose en plan van aanpak. Bij de meeste patiënten lukt het om diagnostiek en consult van de artsen binnen 1 dag (deel) af te ronden.
In de loop der jaren is het ADC een 3e lijns expertisecentrum geworden, waarbij patiënten uit het gehele land worden gezien. In 2018 werden 1200 nieuwe patiënten gezien, van wie 800 second opinions.
In 2012 is naast het ADC het Kenniscentrum Duizeligheid opgericht. Het Kenniscentrum Duizeligheid, een initiatief van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn, is opgericht om de kennis over duizeligheid onder zorgprofessionals en patiënten te vergroten.
Het centrum probeert dit te bereiken door het verrichten van klinisch georiënteerd wetenschappelijk onderzoek op het gebied van duizeligheid, het geven van voorlichting aan professionals en patiënten en door het organiseren van nascholing voor huisartsen, medisch specialisten en fysiotherapeuten.